Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί
JAGUAR
Τύποι αυτοκινήτων
  • Όλα
  • Convertibles
  • Coupe
  • Hybrid/Electric cars
  • Sedan
  • SUV/Crossover
7 Μοντέλα JAGUAR

JAGUAR: O βρετανικός θρύλος

Τα αυτοκίνητα Jaguar είναι παγκοσμίως γνωστά για τον κομψό σχεδιασμό τους, τις υψηλές επιδόσεις τους, τον πολυτελή χαρακτήρα τους, τους V6 κινητήρες τους και τον εξαιρετικό και άνετο χειρισμό τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ιδρυτής της Jaguar Cars Ltd ήταν ο Sir William Lyons. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει αθλητικά αυτοκίνητα παγκόσμιας κλάσης με «χάρη, χώρο και ρυθμό» όπως συνήθιζε να λέει. Το αρχικό όνομα της Jaguar ήταν Swallow Sidecar καθώς ο ιδρυτής της ειδικευόταν στην κατασκευή sidecars για μηχανές. Το πρώτο αυτοκίνητο που παρήγαγε η εταιρεία ήταν το SS1 (1932) το οποίο πούλησε σε διάστημα τεσσάρων ετών 4.200 «κομμάτια», μια τεράστια εμπορική επιτυχία για εκείνη την εποχή. Υπήρχε ωστόσο ένα μικρό πρόβλημα με την ονομασία της φίρμας και των μοντέλων της. Το αρχικό «SS» που συνόδευε όλα τα νέα μοντέλα της Swallow Sidecar παρέπεμπε στα ναζιστικά στρατεύματα «SS», γεγονός που εξόργιζε τους Βρετανούς. Έτσι μετά το πέρας του Β Παγκοσμίου Πολέμου, το 1945, η εταιρεία μετονομάστηκε επίσημα σε Jaguar.
Μοντέλα «σταθμοί» που άλλαξαν το ρου της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας υπήρξαν μεταξύ άλλων η XK120, η Mark II, η D-Type, η XJ, η Ε-Type καθώς και η αγωνιστική C-Type.
Στην 80χρονη ιστορία της η Jaguar βέβαια δεν είχε μόνο επιτυχίες. Πέρασε και αρκετά χρόνια αμφισβήτησης και δυσκολιών, έφθασε κοντά στην πτώχευση, ωστόσο, ένα όνομα τόσο βαρύ και με τόσο μεγάλη ιστορία δύσκολα θα εξαφανιζόταν από το χάρτη. Τη λύση σε όλα τα προβλήματα της θρυλικής φίρμας έδωσε το 2008 ο όμιλος Tata, ο οποίος αγόρασε τη Jaguar από τη Ford και την ένωσε (το 2013) με την Land Rover. Πλέον, η βρετανική φίρμα θυμάται αυτές τις στιγμές σαν ένα κακό όνειρο. Ο όμιλος Τata επενδύει συνεχώς στην εξέλιξη και δημιουργία νέων μοντέλων και τεχνολογιών, με τη Jaguar να διαθέτει ένα ισχυρό πορτφόλιο με σύγχρονα και ποθητά μοντέλα ατενίζοντας το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία.

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.