H Fiat εγκαταλείπει τα μίνι αμαξώματα;

Τρι, 05/11/19 37

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fiat εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, να «αποσύρει» τους εκπροσώπους της από το segment A της αγοράς.

1211

Με την συγχώνευση των ομίλων FCA και PSA αλλάζει άρδην ο προγραμματισμός των Ιταλών σε ότι αφορά την παραγωγή νέων μοντέλων. Σύμφωνα λοιπόν με μια αινιγματική δήλωση του ισχυρού άνδρα του ομίλου FCA, Mike Manley, στόχος της Fiat από δω και στο εξής είναι να «σπρώξει» τους καταναλωτές προς το segment B. Αυτό σημαίνει, ενδεχομένως, δύο πράγματα: ότι η Fiat θα λανσάρει προφανώς ένα νέο Punto ούτως ώστε να έχει εκπρόσωπο στην εν λόγω κλάση και ότι αποσύρει (;) με τη μορφή που ξέρουμε τα Panda και 500 από το προσκήνιο.

Fiat Panda City Cross 2017 1600 0a

Σίγουρα, η κλάση των supermini έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τις αυτοκινητοβιομηχανίες απ' ότι η αντίστοιχη των μινι αμαξωμάτων, είναι πιο εμπορική και αναμφίβολα, το όνομα «Punto» είναι ικανό να ανακατέψει την τράπουλα στο εν λόγω segment. Ειδικά τώρα που θα μπορούσε να «χτιστεί» πιο εύκολα και πιο γρήγορα πάνω στο δάπεδο του Peugeot 208 για παράδειγμα... Με τη Fiat να σημειώνει απώλειες το τρίτο 3μηνο του 2019 στην ευρωπαϊκή αγορά της τάξεως των 55 εκ. ευρώ και με τα Panda και 500 να έχουν υψηλό μέσο όρο ηλικίας κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για επιστροφή της ιταλικής φίρμας στην κερδοφορία άμεσα. Κανείς βέβαια δε μπορεί να κατηγορήσει τους δυο μίνι εκπροσώπους της Fiat για «κακές επιδόσεις» αφού στην πράξη, τόσο το 500 όσο και το Panda, είναι τα δυο μοντέλα ουσιαστικά που τραβούν το κουπί για την ιταλική εταιρεία σε εμπορικό επίπεδο.

panda

Το πιο πιθανό σενάριο, είναι η Fiat, να επαναφέρει το ταχύτερο δυνατό το όνομα Punto στο προσκήνιο, ενδεχομένως και σε ποικίλες εκδόσεις (SUV, ηλεκτρικό κ.α.), δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο αυτόνομο ηλεκτρικό brand που θα εμπεριέχει στις τάξεις του αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα όπως τις νέες γενιές των 500 & Panda που θα βασίζονται κατά πάσα πιθανότητα στο εικονιζόμενο πρωτότυπο "Centoventi". Ίδωμεν, με τις εξελίξεις στην παρούσα φάση να «τρέχουν» έπειτα και από τη συνένωση των ομίλων PSA & FCA...

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.