Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί

Νέα & Ειδήσεις

Η επιστροφή της Elan;

Τρι, 05/11/19 35

H Lotus θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο την Elan βάλλοντας ευθέως έναντι της Porsche 718 Cayman...

Lotus Elan Concept 2010 1600 03

H Geely, η οποία έχει επενδύσει στη Volvo έναν πακτωλό χρημάτων, είδε τις οικονομικές θυσίες της να αποδίδουν στο μέγιστο, με τη σουηδική φίρμα να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο μήνα με το μήνα, χρονιά με τη χρονιά, σημειώνοντας πωλήσεις ρεκόρ στην ιστορία της! Κάτι ανάλογο αναμένεται να πράξει ξανά o κινεζικός κολοσσός, αυτή τη φορά με τη Lotus.

Lotus Elan Concept 2010 1600 08

Πέρσι, η Geely είχε «προσφέρει» στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία το ποσό των 2 δισ. δολαρίων προκειμένου να ξεκινήσει σιγά-σιγά η αναδιοργάνωση της εταιρείας. Το ποσό, κρίθηκε μικρό από οικονομικούς αναλυτές, ωστόσο το καλοκαίρι που μας πέρασε η Lotus ανακοίνωσε την πρόσληψη 200 νέων μηχανικών, εγκαινιάζοντας συγχρόνως ένα νέο τεχνολογικό κέντρο το οποίο θα έχει την εποπτεία της εξέλιξης και δημιουργίας της νέας γενιάς οχημάτων της βρετανικής φίρμας. Μια νέα γενιά που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων SUV μοντέλα, GT και ενδεχομένως sedan.

Lotus Elan Concept 2010 1600 0b

Ωστόσο, στο DNA της Lotus «κυλούν» ξεκάθαρα σπορ γονίδια, που σημαίνει πως στόχος των Βρετανών είναι πρωτίστως η δημιουργία καθαρόαιμων σπορ μοντέλων. Ένα από τα οχήματα λοιπόν που θα επαναφέρουν στο προσκήνιο, είναι η Elan! Ένα μοντέλο με ιστορία στο αυτοκινητικό στερέωμα και φανατικούς θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Μια πρώτη γεύση για το πώς οραματίζονται οι άνθρωποι της Lotus τη νέα Elan είχαμε «γευτεί» στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού το 2010. Τότε που η βρετανική φίρμα είχε παρουσιάσει πέραν της Elan, τα πρωτότυπα Esprit, Eterne,Elise,Elite και ένα μικρό «City Car».

Lotus Elan Concept 2010 1600 13

Προτού βέβαια προχωρήσει η Lotus στην παραγωγή οποιουδήποτε σπορ μοντέλου θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της πλατφόρμας πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η νέα σπορ σειρά της βρετανικής φίρμας. Στην παρούσα φάση, η εν λόγω πλατφόρμα βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει λάβει η εξέλιξη της «χωμάτινης» Lotus που θα «πατήσει» στο υπάρχον δάπεδο SPA της Volvo που έχει δημιουργήσει τα XC90 και XC60. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Lotus μέσα στην επομένη 5ετία θα επιστρέψει παραπάνω από δυναμικά στο προσκήνιο με πολλές νέες προτάσεις, με τη «μαμά» και βασική χρηματοδότη Geely, να προσμένει σε ανάλογη εμπορική επιτυχία με αυτήν της Volvo...

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.