H Infiniti της νέας εποχής!

Τετ, 06/11/19 38

Το στρατηγικό πλάνο της Infiniti κρύβει πολλές μα πολλές εκπλήξεις...

infiniti2

Η Infiniti γιορτάζει τα 30ά της γενέθλια και βρίσκει την καλύτερη αφορμή ώστε να παρουσιάσει το στρατηγικό της πλάνο για τα επόμενα χρόνια! Ένα πλάνο που κρύβει ουκ ολίγες εκπλήξεις σε όλους τους τομείς.

infiniti1

Τη στιγμή που όλοι οι κατασκευαστές στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση, η Infiniti, «μοιράζει» την τράπουλα! Θα «ρίξει» στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και «υβρίδια» αυτών τα οποία θα εφοδιάζονται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα «λειτουργεί» ως «γεννήτρια» του ηλεκτροκινητήρα. Με μότο «δύο κινητήρες, μία πλατφόρμα» τα μελλοντικά μοντέλα της Infiniti θα πατούν πάνω στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις όσο και με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα θα εφοδιάζονται με υψηλής απόδοσης μπαταρίες, με τα «gas-powered EV’s» να διαθέτουν μια μικρότερη συστοιχία μπαταριών, ένα ντεπόζιτο καθώς και ένα μικρό κινητήρα βενζίνης, με 3 κυλίνδρους χωρητικότητας 1,5 λτ.

infiniti

Παρότι η Infiniti δεν προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών προδιαγραφών για τα μελλοντικά της μοντέλα, ανέφερε ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά θα διαθέτουν από ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα, με την συνολική απόδοση του συστήματος να κυμαίνεται από 248 έως 429 ίππους ανάλογα με την έκδοση. Στον αντίποδα τώρα, τα «εναλλακτικά» μοντέλα, αυτά δηλαδή που θα χρησιμοποιούν και βενζινοκινήτηρα, δε θα χρειάζονται φόρτιση καθώς το ρόλο αυτό θα «παίζει» ο 3κύλινδρος 1.5 κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η Infiniti θεωρεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι η καλύτερη δυνατή καθώς συνδυάζει χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, ηλεκτροκίνηση και «ασφάλεια» για τους επιβάτες, οι οποίοι δε θα έχουν το παραμικρό άγχος εάν «ξεμείνουν» από ρεύμα! Με δεδομένα τα οφέλη από την απουσία πολλών μηχανικών μερών, το σχεδιαστικό τμήμα της Infiniti αφέθηκε ελεύθερο να δημιουργήσει χωρίς περιορισμούς τα μοντέλα του «αύριο» για την εταιρεία με τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της νέας γενιάς να κλέβουν τις εντυπώσεις σε αισθητικό επίπεδο!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.