Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί

Νέα & Ειδήσεις

Νέο C5 Aircross Hybrid

Πεμ, 07/11/19 38

To C5 Aircross Hybrid της Citroen εγκαινιάζει το «πέρασμα» στην ηλεκτρική εποχή για τη γαλλική φίρμα.

CL 19.030.007

Το C5 Aircross Hybrid, έρχεται να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τη Citroen. Με αυτό ουσιαστικά το μοντέλο, η γαλλική φίρμα ανοίγει την αυλαία της ηλεκτροκίνησης. Από δω και στο εξής, κάθε νέο μοντέλο που θα φέρει το σήμα Citroen, θα διαθέτει τουλάχιστον μία έκδοση που θα είναι αμιγώς ηλεκτρική ή hybrid. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γάλλος κατασκευαστής, το 80% των μοντέλων της γκάμας έως το 2023 θα περιλαμβάνει τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη εκδοχή, με στόχο έως το 2025 να «αγκαλιάσει» το σύνολο της γκάμας.

CL 19.029.012 UK

Σχεδιαστικά, το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid μπορεί να φέρει μικρές αλλαγές οι οποίες ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητες προκειμένου να διαφοροποιείται από τη «συμβατική» οικογένεια του. Αισθητικές «πινελιές» οι δυο υποδοχές για καύσιμο και ρεύμα, τα λογότυπα «hybrid» και «h» και οι νέοι φρέσκοι αλλά και οικολογικοί χρωματισμοί μαρτυρούν το «διαφορετικό» του χαρακτήρα για την εν λόγω έκδοση.

CL 19.029.020

Στο εσωτερικό, οι κάτοχοι του C5 Aircross Hybrid θα παρατηρήσουν ένα χαρακτηριστικό μπλε λαμπάκι στο κάτω μέρος του κεντρικού καθρέπτη που θα τους ενημερώνει όταν είναι αναμμένο ότι το όχημα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Το Drive Mode, δίπλα από τον χαρακτηριστικό πλέον επιλογέα του κιβωτίου, δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμεί να κινηθεί ηλεκτρικά (ΕV), υβριδικά (Hybrid) ή αξιοποιώντας πλήρως τη συνδυασμένη λειτουργία των μονάδων κίνησης (Sport). Σαφέστατα, από τα τεχνολογικά gadget του διακόσμου δε λείπουν και οι ευμεγέθεις ψηφιακές οθόνες των 12,3 και 8 ιντσών αντίστοιχα, εμπρός από τον οδηγό και στην κεντρική κονσόλα.

CL 19.029.034

Η ούτως ή άλλως εξαιρετικού επιπέδου άνεση του C5 Aircross ενισχύεται χάρη στην ανάρτηση Progressive Hydraulich Cushion, ενώ τα ισομεγέθη τρία πίσω καθίσματα (μετακινούνται κατά το διαμήκη άξονα) διαμορφώνουν –ανάλογα με τη διάταξή τους- το χώρο φόρτωσης από 460 έως και 600 λίτρα! Highlight, τα 19 διαφορετικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει το C5 Aircross Hybrid!

19P4

Κάτω τώρα από το ντελικάτο περιτύλιγμα κρύβεται ένας βενζινοκινητήρας PureTech απόδοσης 180 ίππων καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 110 ίππων, το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στο θερμικό μοτέρ και το αυτόματο σασμάν e-EAT8. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος (mode Hybrid) ανέρχεται στους 225 ίππους, με τη ροπή να φτάνει τα 320 Nm. Το όλο πακέτο φέρει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,2 kWh, η η αυτονομία της οποίας ανέρχεται στα 50 χλμ., (πρωτόκολλο WLTP). Για τη φόρτιση της σε wallbox 7 kW απαιτούνται λιγότερο από 2 ώρες, ενώ σε πρίζα οικιακού δικτύου κοντά στις 6 ώρες. Να σημειώσουμε επίσης πως η μέγιστη ταχύτητα αποκλειστικά με ρεύμα δεν γίνεται να υπερβεί τα 135 χλμ./ώρα. Εν κατακλείδι, το νέο Citroen C5 Aircross Hybrid επιτυγχάνει μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξεων των 1,7 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 39 μόλις γρ./χλμ.

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.